Alg. info

Over ons

els

 Els Jansen is theatermaakster sedert 1988. Ze maakte straattheater, kindertheater,  animatie- en bewegingstheater en heeft zich gespecialiseerd in clownerie. Ze volgde velerlei trainingen op het gebied van theater, dans en clownerie. De opleiding tot Somatic Movement Teacher, die zij volgde bij Patricia Bardi vormt de basis van de lichaamsgerichte benadering in haar lessen.
Het boeddhisme vormt een belangrijke inspiratiebron in haar leven en in haar clownswerk.
Onder de naam Tools for Fools geeft ze trainingen, workshops, regie & coaching, zowel voor particulieren als voor instellingen en bedrijven. Samen met Bea Westervelt en Gerda Leenders vormt zij (in wisselende bezetting) het duo ‘Fools for Schools & elsewhere’.
Zij maken clowns- voorstellingen op maat, voor kinderen en volwassenen.

Bea Westervelt volgde clownstrainingen bij Ton Kustjens, Marjolein Baars, Toon Maas e.a.
Na een periode waarin ze clownde in verpleeghuizen werd ze in 2007 aangenomen bij de Cliniclowns.  Naast het meer subtiele contactwerk van het Clini clownen, staat ze ook graag op het podium. Ze speelde enkele seizoenen bij het clownsprogramma ‘Neus op de planken’
en is medeoprichtster en speelster van Fools for Schools.

Gerda Leenders is sinds 2000 intensief bezig met clownerie. Ze volgde diverse trainingen, o.a. bij Ton Kurstjens, Marjolein Baars en
Siebe Fockens. Ze treedt op onder haar eigen naam, als improviserende act, op (school) feestelijkheden, openingen en bij evenementen.
Ze maakte enkele seizoenen deel uit van ‘Neus op de planken’ en ze speelt bij de evenementen-clowns van de cliniclowns.
Sinds 2008 is ze enthousiast medespeelster bij Fools for Schools.