Cranio

Cranio sacraal therapie is een vorm van lichaamswerk die op diep niveau het zelf-helend vermogen van het lichaam stimuleert.

Cranio kan ondersteunen bij het doorbreken van hardnekkige spelblokkades (zoals dichtklappen door faalangst, moeite hebben met stemgebruik, moeilijk in een kreatieve spelstroom komen, etc).

Clowns waarmee ik werk maken verbluffende stappen vooruit in gebieden die eerder lastig waren voor ze.

Reakties  n.a.v. de cranio sessies

Vandaag, tijdens de clownsles, ervoer ik weer hoeveel positieve impact je cranio-sessies hebben gehad op het zijn tijdens het spelen. Geen paniek of black-out….. wel ontspanning en plezier. Geen last maar lucht. Ik ben zo dankbaar voor dit geschenk.’ Noelle, sept 2021”

‘Ik heb door deze sessies zoveel inzichten gekregen en het werkt nog door. Ik ben me veel bewuster van wat er in mezelf speelt, hoe reageer ik op anderen, hoe reageert mijn lijf. En ik kan er ook de lol van inzien. Als er iets niet prettig verlopen is in een contact met iemand kan ik daar in mezelf lol mee hebben. Bedenken hoe het anders had kunnen gaan.  Ik ervaar dit als heel waardevol. Het heeft me geholpen zekerder te zijn over mezelf. Het is nog fragiel, dat merk ik ook, maar een grote stap in een fijne richting.’ Edith, mei 2021

‘Jij bent de eerste die na zoveel jaar de basis van mijn pijn zo dichtbij kon aanraken.
Ik ben daar dankbaar voor omdat ik nu weer durf te voelen op die pijnlijke plek.
Ik ervaar vol verbazing  dat  ik steeds meer van lijden naar leiden van mijn leven ga en ik ga nu de dag vol vertrouwen tegemoet.’ Dida, mei 2022

Cranio iets voor jou?

● Heb jij dingen waar je in vast loopt met spel?
● Zijn er thema’s die je steeds weer tegen komt in jezelf?
● Lijkt het je nuttig om daar wat beter naar te kijken?
● Zou je willen onderzoeken of cranio iets voor jou kan betekenen?

Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt me bellen (0631782337), of een mail sturen (els_jansen@online.nl). Ik kan je dan wat meer uitleggen over wat cranio is en jij kan mij wat meer kan vertellen over waar je tegen aan loopt. We kunnen dan samen kijken wat cranio voor jou kan betekenen.

Hoe gaat het in z’n werk?

een sessie duurt totaal, met voor- en nagesprekje ong. 2 uur. De kosten zijn 80 euro per sessie. De sessies worden gegeven in utrecht, Concordia (de werkruimte van de School voor Clown & Leven), of bij mij thuis in Beuningen (bij Nijmegen).

Binnen cranio sacraal therapie werk je niet specifiek klacht gericht. Het lichaam zoekt zelf zijn weg naar het herstellen van evenwicht en weet zelf het beste wat er eerst nodig is, wat er moet verschuiven of loskomen, om tot een betere balans te komen. Desalniettemin is er een breed scala van klachten die kunnen verbeteren of verminderen of zelfs verdwijnen m.b.v. een cranio behandelingen. Denk bv aan hoofdpijn, stress en spanningsklachten, whiplashklachten, slapeloosheid, concentratiestoornissen, tinnitus, maar ook verwerking bij trauma, etc.
Centraal in deze behandelmethode is het ritme van de cranio sacrale vloeistof, oftewel de hersenvloeistof (CSF). Het ritme van deze vloeistof is te voelen als een soort eb en vloed beweging, een uitzetten en inkrimpen van de schedel en de wervelkolom, en deze beweging wordt als een golfslag door het hele lichaam doorgegeven en is als zodanig in het hele lichaam voelbaar.
De behandelaar legt haar handen op verschillende plekken op en/of onder het lichaam van de client en richt haar aandacht op het cranio sacrale ritme. Hierdoor vertraagt dit ritme en verdiept het. Het lichaam komt daarmee in een staat van diepe ontspanning en regeneratie. Het krijgt de gelegenheid terug te keren naar een staat van natuurlijke balans en evenwicht.