5 daagse cyclus ‘Clownen vanuit Stilte’

8 de juf, 2

Bij clowns is stilte misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is innerlijke stilte het vertrekpunt van een oprechte clown. In deze cyclus is verbinding maken met deze rustige basis in jezelf, het uitgangspunt van waaruit we contact maken met de wereld om ons heen en met anderen. Middels onder meer meditatie, bewegingsoefeningen en spelopdrachten komen de twee ‘kanten’ van clownerie aan bod: het naar binnen schouwen en het ter plekke expressie geven aan wat je ervaart. Dit alles ingebed in de lichtheid, humor en de gekte van de clown.

  • Dag 1; Incasseren: Over contact maken met jezelf, de boodschap van de ander echt binnen laten komen en een oprechte reaktie geven.
  • Dag 2; Werken met emoties:  Over herkennen van je emoties en hoe je er fysiek en met stem op clowneske wijze expressie aan kan geven.
  • Dag 3; impulsen volgen: Over de alertheid ontwikkelen om je eigen impulsen te herkennen, de vrijheid om ze te volgen en het plezier om ermee te spelen, alleen, met z’n tweeen of  met de hele groep.
  • Dag 4; Clownsdenken: Over  ons vaak  ingewikkelde denken terug brengen naar de eenvoud, het simpele en directe van de clownslogica.
  • Dag 5; Samenwerken, samenspelen: Over samen creeeren, de kunst en de vreugde van elkaar ondersteunen in het naar buiten brengen van ieders authenticiteit. Over leren aanvoelen wanneer jij naar voren kunt stappen om de toon aan te geven of wanneer je jezelf ten dienst stelt aan een ander om haar/hem tot zijn/haar recht te doen komen.

Plaats: Nijmegen
Data:  vr 3 nov, vr 17 en  za 18 nov en  vr 8 en za 9 dec 2017  .

Tijden: 10.00 tot 17.00
Prijs: 395,- ( 375,-voor mensen met een minimum inkomen)

aanmelden of meer info: mail els_jansen@online.nl of bel Els Jansen: 0031 631782337 )