Praktijk stage

Spelen voor mensen met dementie,
vanachter het raam


met de twee dames
Niet halen maar brengen.

Voor clowns met spelervaring in de praktijk
i.s.m. met Stans Elders

Spelen in verpleeghuizen, voor mensen met dementie; het komt aan op afstemming, openheid en contact maken. En als clown breng je nog iets extra, nm. je spel: je emoties, je fysieke expressie, je creativiteit, out of the box denken en handelen. De clown heeft daarmee meer te bieden dan een vriendelijke mevrouw of meneer die goed is in contact maken.

In deze workshop onderzoeken we hoe we de specifieke clownsvaardigheden maximaal kunnen inzetten bij deze doelgroep. De clown die de mensen de mogelijkheid biedt om zichzelf te openen, plezier te beleven en die ze ruimte geeft om hun eigen emoties, gekte en humor te tonen. Niet halen maar brengen noemen we dat in vakterminologie.

Wie durft!

DAGINDELING

In de ochtend trainen we samen rond  thema’s en technieken die specifiek voor deze doelgroep van toepassing zijn.
’s Middags brengen we het geleerde in de praktijk vanachter de ramen van de huiskamers van het verpleeghuis. Twee clowns spelen, een observeert vanuit buiten al of niet samen met Els. Vanuit binnen obeserveert Stans of de activiteiten begeleidster. Naderhand is er tijd voor feedback. Hetzelfde patroon herhaalt zich op zaterdag, zodat je de gelegenheid hebt om te oefenen met punten die naar voren zijn gekomen n.a.v. je spel van de vorige dag.

In onze eerdere workshops is gebleken hoe verbluffend snel en veel je leert op deze manier!

Plaats: we spelen in verpleeghuis Kalorama ( Beek-Ubbergen).
Data: vr 2 en za 3 oktober 2020.
Tijd: beide dagen van 10 tot 17 uur
Prijs: 250,- ( 225,- voor mensen met een minimum inkomen)


opgeven en/of meer info: mail naar els_jansen@online.nl
of bel els: 0631782337 of Stans
: 06 38406452

mimakkus clown 023-1

Over Stans: In 2006 heb ik mijn certificaat gehaald bij de stg. miMakkus in Eindhoven. Deze stichting verzorgt een clownsopleiding o.a. gericht op mensen met dementie. Deze doelgroep ligt me na aan het hart. Sinds 2006 werk ik als freelance clown binnen zorginstellingen in Nijmegen en omgeving. Naast clownsbezoeken houd ik me de laatste jaren ook bezig met het geven van workshops rondom het thema ‘contact maken’. In deze  workshop  zal ik me vooral op dit onderdeel richten.