Clownsles geven

Verdiepingsmodule van De School voor Clown & Leven
woensdag 31 mei + 14 juni + 28 juni 2023

Waar gaat het over?
Heb je ervaring met clown, al eerder les gehad en al wat spelervaring en heb je interesse om zelf clownsles te geven? Of geef je al af en toe les en zou je nog een extra zetje mee willen krijgen? In deze module krijg je de gelegenheid om te onderzoeken wat er zoal komt kijken bij clownsles geven, wie jij bent als lesgever en ga je gelijk al wat praktijkervaring opdoen!    

Inhoud van de module
We gaan kijken naar een aantal basisprincipes die belangrijk zijn in het lesgeven. Zoals wat is jouw drijfveer waarom je les wil geven, aan welke doelgroep wil je lesgeven, wat wil je dat mensen leren?
Wat is jouw stijl van lesgeven, wat vind jij belangrijk, wat heb jij specifiek te bieden, wat is jouw kracht, en waar liggen misschien wat zwakkere plekken?
Je gaat een lesopzet maken voor een clownsles van een uur, hier ga je mee oefenen in de module en je gaat deze les ook daadwerkelijk geven aan een groep(je) mensen. Vervolgens kijken we samen terug op hoe dat gegaan is, zo leer je van je eigen ervaring en van die van je medecursisten.
Houd dus rekening met huiswerk tussen de lessen in: tussen les 1 en les 2 maak je een lesopzet, tussen les 2 en les 3 geef je een les aan een groep van min 4 mensen die je zelf regelt.  

Praktische informatie
Docent:  Els Jansen.
Data: woensdagen 31 mei + 14 juni + 28 juni 2023.
Werktijden: 10:30 – 17:30 uur.
Locatie: School voor Clown en Leven, Utrecht.
Groep: minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.
Deelname: 2e jaar SCL (ex)studenten en ook clowns van buiten de SCL opleiding.
Cursusprijs: 320 euro (inclusief btw).  

Meer info en aanmelden: klik hier