Clown en maskerspel, preau

Clown en Maskerspel

Clownerie: ‘Ja’ zeggen tegen alles wat zich aandient, de schoonheid van de imperfectie ontdekken, bij jezelf en bij anderen. Loskomen van conventies, jezelf laten verrassen door je eigen creativiteit…….In clownerie schuilt een zekere magie. De grote aandacht van de clown voor wat er in dit moment gebeurt, waarbij hij niets forceert, brengt hem als vanzelf van het een in het ander.

Werken met clowns is een prachtige reis in jezelf maken. Je komt op plekken in jezelf waar je nog nooit eerder bent geweest, verzint dingen waar je nog niet van hebt durven dromen.

Het is bevrijdend en ontzettend leuk en soms ook spannend of een beetje onthutsend. Het vraagt de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, waarbij de kracht van de humor en de zelfrelativering van de clown zelfs etappes van deze reis die wat spannender zijn, licht en zeer goed behapbaar maken

Maskers: In deze workshop gebruiken we het maskerwerk als methode om onze clown nog meer naar buiten te brengen. Ook in het maskerwerk schuilt een zekere magie. De verschillende Balinese maskers waar we mee werken hebben ieder een compleet eigen karakter en roepen bij ieder die ze draagt weer andere dingen op. Maskers verbinden je met een soort oer energie, het zijn archetypes die ons, net als de clowns, helpen kanten van onszelf naar buiten de brengen die we zelf nog niet eens kenden.  Zo leren we middels de clown en het masker plezier te maken met allerlei facetten van onszelf, en leren we onszelf spelenderwijs ook nog eens beter kennen!

We komen zo met elkaar tot authentiek, origineel, humoristisch en krachtig spel …én worden heler als mens.

Om goed gebruik van de cursus te maken is ervaring niet vereist. Zin om aan de slag te gaan, onbevangenheid en enthousiasme zijn belangrijker. Zes dagen clown training zijn een intensieve start voor ‘beginners’ en bieden voldoende mogelijkheden aan mensen met spel/clown ervaring om op eigen niveau verder te werken aan je clown.

data: 10 tot 17 augustus 2019
Docent: Els Jansen

Cursusprijs exclusief eten en verblijf: 250,-

meer info en inschrijven, zie de site van Preau: www.preau.nl